Simon Staun
Pr-foto

Simon og Peters særlige aften

Makkerparret Peter Sommer og Simon Kvamm vakler på det nærmeste fra scenen efter en koncert, der var langt mere intens, end de havde turdet håbe på.

- Det er noget af det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Allerede da vi stod bag ved scenen inden koncerten, kunne vi fornemme, at det ville blive noget helt særligt. Og det skal jeg da lige love for, det blev, fortæller Peter Sommer eksalteret.

Normalt har han let til ord. Men oplevelsen på Magasinet i Odense har påvirket ham i sådan en grad, at han er nødsaget til at lede længe efter de rigtige.

- Jeg er i bund og grund rørt, fordi det er den vildeste af alle de koncerter, jeg har spillet i Odense, hvilket er en del efterhånden. At publikum kunne sangene stort set udenad efter blot en måned, kommer meget bag på os. Det er simpelthen for fedt. På en eller anden måde må vi have ramt en lomme i en stram popbuks, fortæller Peter Sommer, da ordene igen begynder indfinde sig.

Karma er et ord, han helst ikke vil bruge. Men det er alligevel det, han flere gange vender tilbage til, når han skal indkapsle, hvad der var så specielt denne aften.

- Alt op til koncerten var forløbet perfekt, og man kunne fysisk mærke, at publikum var gearet højt i aften. De var simpelthen klar på at feste. Og den invitation sagde vi ja tak til, fortæller Peter Sommer.

Alt fungerede perfekt

Både han og Simon Kvamm har oplevet euforiske publikummer før. Men aldrig så tidligt på en turné.

- Det her var blot vores tredje "rigtige" koncert, derfor var det vildt, at synergien opstod så hurtigt. Det var som at åbne døren ind til en bil, hvor alle sætter sig ind, fordi de har lyst til at køre med, siger Peter Sommer.

De Eneste To prøver sig hele tiden frem, da det stadig er nyt for dem. Men efter koncerten på Magasinet, er der ingen af dem, der kan komme på noget, de ville have ændret eller mener, de kunne have gjort bedre.

- Alt fungerede bare perfekt, og så virker det enormt stærkt, at folk er så tæt på og hele vejen rundt. Magasinet er som en mindre udgave af Vega. Fedt spillested, roser Simon Kvamm.

En unik opstilling


De to østjyder kalder sig en form for modcasting, hvor de går efter at prøve noget, der ikke er gjort før.

- Jeg tør godt sige, at det her setup med to guitarister, der spiller oven på forprogrammerede beats aldrig er set før i Danmark. Ja, faktisk i verden, siger Simon Kvamm.

Peter Sommer har heller ikke set det gjort før. Og personligt oplevede han også noget, han aldrig har prøvet før på Magasinet.

- For første gang i karrieren tørrede jeg sveden af mit ansigt med et håndklæde og smed det ud til en pige, der blev vildt glad, konstaterer Peter Sommer og ler.