Simon Staun
Foto: Jakob Boserup

- Så kan vi lidt igen ...

Rock Hard Power Spray melder sig klar til at vælte ind- og udland bagover med gruppens tredje album, der er indspillet live i studiet med horder af nøgne mænd, 100 kasser Ceres og tøndevis af kaffepunch.

- Man kan godt sige, det ind imellem blev en smule løssluppent. Vi tog dog ingen stoffer i øvelokalet den- ne gang. Det ventede vi med til studiet, siger Frederik Valentin, mens han ruller sig et stykke Beatles-tobak, som han ryger lidt på, inden han går i køkkenet for at lave hjemmelavet vegetarpizza.

Én ting er at placere medlemmerne fra Rock Hard Power Spray i et studie eller på scenen sammen. Noget helt andet er at lade dem dele lejlighed. Mattias Hundebøll og Frederik Valentin bor væg ved væg på Frederiksberg i København i en lejlighed, der ligner en teenagers våde drøm med bunkevis af plakater, genbrugsmøbler og en karruselhest stjålet i et tivoli.

- Frederik havde lånt min sofa to måneder i træk, så det var oplagt, at han overtog det ene værelse, da jeg blev single, fortæller Mattias Hundebøll.

Han kalder lejligheden en banegård. Fordi de to musikere aldrig er hjemme mere end 15 minutter ad gangen i dagtimerne, og fordi der har været en del besøg af det modsatte køn.

Vil høre om gruppesex

Bag døren på Mattias' værelse hænger en spiseseddel fra Ekstra Bladet, der fik Rock Hard Power Spray på Danmarkskortet: "Koncert i Odense endte som sexshow". Siden har de både lavet mange shows og fået meget sex. Rock'n'roll-myten er ikke sådan at kue.

- Det er stort set umuligt at leve vores liv med faste kærester. Men ikke kun fordi det vrimler med piger til koncerterne. Når man skal være kreativ, kræver det, man kan drikke sig i hegnet, spille pool og høre plader hele natten. Hele ugen. Det kan man ikke i et fast forhold, fortæller Mattias Hundebøll og skænker nylavet stempelkandekaffe.

Derfor er der heller ikke mange ballader at hente på gruppens aktuelle, tredje album med den ligefremme titel "If You Think Our Last Two Records Sucked - You're Gonna Love This One!".

- Der er kun to tekster om kærlighed og sådan noget hverdagslort. Hvem fanden gider høre rock om kærlighed? Man vil sgu da høre om gruppesex, politik og religion, mener Frederik Valentin, der har skrevet hovedparten af teksterne.

Han tilføjer: "De fans, vi fik, da vi begyndte, er jo heller ikke 17 år mere. De er 23-25 år og vil gerne have noget dybere. Derfor forsøger vi at give dem et mere nuanceret
billede af verden, som vi ser den, forklarer Frederik Valentin.

Pistol for panden

Alle sange er indspillet live i studiet. Blev der lavet fejl, kom de med på pladen.

- Vi har kun siet de allermest graverende fejl fra. Derfor har det en ægthed og en varme, som er ikke-eksisterende på det meste af den musik, der udgives i dag. Det er ren og skær kød og blod. Og at man kan høre alle fejlene, gør det bare levende i mine øjne, siger bassisten Ask Fogh, der bor et andet sted i København.

Gruppens trommeslager Simon, der bor i Stige og arbejder på Lindø Værftet, kunne ikke deltage i interviewet. Men de andre svarer gerne for ham.

- Simon ville helt klart sige, det var pisseirriterende at spille de langsomme numre. Han har aldrig spillet sådan noget jamlort og kun dyrket rigtig heavy metal. Han keder sig, hvis ikke det går hurtigt, så vi har nærmest sat ham en pistol for panden og tvunget ham til at sænke tempoet, siger Mattias Hundebøll.
Frederik Valentin afbryder ham, efter at være udvandret et par minutter.

- Så er der coke, råber han begejstret fra gangen.

Lidt efter træder han ind på værelset med tre glas og halvanden liter Coca Cola. Der kan man bare se. Lidt efter kommer der fuldkorns-pizza. Mattias skyller ned med astmamedicin, Ask finder en hengemt flaske slavewhisky og Frederik tænder endnu en joint.

- Det er vigtigt at dyrke masser af motion og spise sundt, når man tager så mange stoffer, anbefaler han.

Rock Hard Power Spray arbejder meget i intense ryk. Efter en ekstrem stresset periode med indspilning af albummet og koncerter skal medlemmerne snart hver til sit og holde tre måneders bandpause.
Ask og Mattias tager til Los Angeles, mens Frederik rejser til New York. Simon bliver med stor sandsynlighed i Stige, gætter de tre andre.

- Det er jo lige før, der er større afstand mellem København og Stige, end der er mellem New York og Los Angeles. Det er sådan set også underordnet, for meningen er, at vi kommer væk fra hinanden, så vi er sultne, når vi vender hjem til marts. Vi ved, vi ikke må presse hinanden alt for hårdt for længe ad gangen. Når vi kommer hjem, så kan vi lidt igen ... Ja, så kan vi lidt igen, siger Rock Hard Power Spray.