Simon Staun
Foto: Simon Staun

Livet og Tiggerne ruller videre

- Livet ruller videre, selvom det er hårdt. Videre og så videre lidt ligesom i sport, forkynder Peter Sommer på hans og bandet Tiggernes aktuelle album, "Stærk strøm hen over ujævn bund".

Tiggerne har rullet sammen med Peter Sommer i to omgange, og mens Peter Sommer i første epoke var omdrejningspunkt og øverstkommanderende i bandet, er både magten og æren i Tiggerne version 2.0 delt med de øvrige fem medlemmer.

Derfor er alle seks musikere inviteret med på Amager-studiets Starfish' førstesal i et køkken, der lever op til betegnelsen samtalekøkken. For alle i bandet får på skift lov at svare på de medbragte spørgsmål.

Hvilken af de 10 nye sange har I de største forventninger til live?

Palle Hjorth, orgel: - Jeg er glad for, at jeg skal svare på det spørgsmål. Albummets andet nummer hedder "Mørket trumfes af Palle Hjorth", hvor jeg er tildelt en orgelsolo, hvilket er helt nyt i dette orkester. Det forventer jeg mig utrolig meget af live. Vi har ikke tidligere være et band med mange soli, men på den nye plade får vi lov til at svæve en smule ud i atmosfæren. Det gør det sjovere at være en del af bandet. Vi har ikke tidligere haft orgel med live, og det er kun brugt en enkelt gang i studiet på "Sandhed Nr. 502" fra 2008.

Hvis der efterhånden er udviklet en speciel "Tigger"-lyd, hvordan vil I så beskrive den?

Søren Bigum, guitar: - Uuuuh ... Jeg vil beskrive vores lyd som summen af seks mennesker, der spiller Peters sange, så godt vi kan. Der er ikke noget bestemt band, vi gerne vil lyde som. Vi har alle bands, vi ser op til og tripper over, men jeg kan ikke nævne et enkelt referencealbum. Sangene på det nye album er ikke entydigt langsomme, lave, høje eller hurtige. Det spænder virkelig bredt dynamisk og stikker i alle retninger. Jeg tror, at vores lyd handler om en kronisk søgen og lysten til at nå nye steder hen.…

Læs hele artiklen på www.fyens.dk