Simon Staun
Foto: Asbjørn Sand

Pizzabud med munden fuld

Den chilensk-fødte amerikanske komiker Pablo Francisco er blevet verdensberømt for sin evne til at lyde præcis som Arnold Schwarzenegger, Keanue Reeves, George Clooney, Ozzy Ozzbourne, frøen Kermit og et utal af andre skuespillere, kendisser og tegneseriefigurer.

Skulle man beskrive det tidligere pizzabuds stemme, når den er privat og ikke skal fylde en sal med flere tusinde tilskuere, lyder den som en bisværm på speed. Han taler så hurtigt, at båndoptageren begynder at dampe. Og han forbliver i samme opskruede tempo, uanset om han taler om sit latinamerikanske ophav og opvæksten i Tucson, Arizona, eller hvordan hans publikum har ændret sig markant, siden hans karriere begyndte i 1994.

- I dag sætter jeg mig aldrig ind i et specifikt lands mentalitet eller form for humor, inden jeg optræder. Publikum gør arbejdet for mig på internettet, der har brudt alle barrierer og grænser. Det betyder, at vi har de samme referencer, fordi alt er globalt. Vi ser de samme skuespillere i de samme film og tv-serier. Vi hører de samme sangere og bruger Youtube og Google dagligt. Så uanset om jeg optræder i Danmark eller USA, kan man grine ad Arnold Schwarzenegger, siger Pablo Francisco og begynder at bande på en dialekt et eller andet sted mellem østrigsk og amerikansk.

Jesus var en cool fyr

Har man oplevet Pablo Francisco på slap line, vil man vide, at han er gået meget langt i forhold til flere af sine mere bornerte og politisk korrekte amerikanske kolleger. Men der er grænser for, hvad den 36-årige komiker vil lave sjov med.

- Religion holder jeg mig fra. Jeg skal ikke nyde noget af at tage pis på Jesus, der var en cool fyr, som hjalp en masse mennesker og derfor betyder rigtig meget for mange, fortæller Pablo Francisco, der understreger, at han heller ikke har gjort grin med andre religioner.

Normalt ændrer han ikke indholdet i sine shows, når han turnerer, men han er dog begyndt at moderere sit sprogbrug, når han optræder på skoler.

- Jeg er stoppet med at bande, når jeg er på college-tur. Ellers vil de ikke betale mig, forklarer Pablo Francisco.
Hans ambition er at underholde folk uden at blive taget alt for seriøst.

- Jeg er jo ikke politiker, så når folk spørger mig, om jeg ikke skal rejse til Chile for at støtte minearbejderne, der er spærret inde, må jeg sige fra. Selvfølgelig har jeg ondt af dem, men mit arbejde er at hive ting ud af en kontekst og gøre noget tåbeligt med det, så det forhåbentligt bliver underholdende, siger Pablo Francisco.

Umulig Walken

Han har ikke tal på, hvor mange imitationer, han har lavet. Men han ved, at der er én enkelt skuespiller, som han ikke kan parodiere, hvilket irriterer ham grænseløst.

- Christopher Walken er umulig for mig. Det er et eller andet ved hans stemme, jeg ikke kan ramme. Jeg kan ikke komme dybt nok ned i mit bryst og få det trukket ud gennem mine stemmebånd. Det er simpelthen for svært, derfor overvejer jeg at få ham indspillet på bånd og afspille det i stedet, siger Pablo Francisco.

Selv om der er masser af bier tilbage i sværmen, er han nødt til at runde af. Det bliver med en skamros til det skandinaviske publikum.

- I har en speciel evne til at suge mit show helt ind og modtage alt, hvad jeg sender mod jer. Det er totalt fantastisk, lovpriser Pablo Francisco.

Foto: Asbjørn Sand