Simon Staun
PR-foto

Stjerneskud med perfekt timing

Nahiba Bensouda er umulig at komme uden om på den danske popscene for tiden. Alt ved hende suger opmærksomhed til sig som en flyverdragt på en nudiststrand: Hendes gambiansk-marokkansk-maliske rødder, den uimodståelige mikrofon-manke og smilet omkring det Kirsten Siggaardske mellemrum mellem fortænderne. Ikke at forglemme musikken med det internationale snit, hvilket det fødte radiohit "Mind the Gap" understreger.
 

Nabiha indleder albummet med sangen "Transition", der handler om overgangen fra sorgløs debutant til etableret kunstner med endnu mere format.

- Det har været rigtig vigtigt for mig at rykke mig som sanger og artist, hvilket åbningssangen symboliserer. Jeg har nørdet langt mere med detaljerne og dykket endnu dybere ned i teksterne, da jeg ikke ville lave den samme plade to gange, siger Nabiha, der debuterede med "Cracks" i 2010.

Noterer de spøjse ord

Hun har oprettet et tekstdokument på sin computer, hvor hun løbende noterer spændende, spøjse eller tankevækkende ord, hun falder over.

- Nogle ord har jeg uddybet over en halv side, fordi alle tanker, følelser og associationer er skrevet ned. Hvor jeg på mit første album ikke havde de store forventninger eller mærkede et pres for at levere, ser det helt anderledes ud denne gang, derfor har jeg tænkt langt mere over indholdet, fortæller Nabiha.

Hun har tilbragt meget tid med at indspille i England, hvilket uvilkårligt har smittet af på hendes tekster. For ikke at tale om albumtitlen.

- Jeg har kørt rigtig meget rundt i undergrundsbanerne til og fra mit studie i London. Konstant hører man en stemme sige: "Mind the gap" eller læser samme advarsel på skilte. Det slog mig derfor, at det var oplagt som titel, da det også fortæller noget personligt om mig ved at referere til mit mellemrum mellem fortænderne, forklarer Nabiha.

Optræder ved X Factor i aften

Albummet "Mind the Gap" udkommer i dag, hvilket ikke er nogen tilfældighed, da Nabiha optræder til X Factor-finalen i Herning i aften. Nabiha kan ikke komme i tanke om et bedre tv-show at promovere sin musik gennem.

- Der er vanvittigt mange seere, så selv om jeg kun skal spille en enkelt sang, er det en unik chance for at få min musik ud til en bredt publikum, siger Nabiha.

Hun afviser på det kraftigste, at hun skulle være instrueret i ikke at synge op til sit bedste for at få finaledeltagerne til at fremstå bedre.

- Nej, det kan jeg garantere for, jeg ikke er blevet bedt om, griner Nabiha.

Hun ville heller aldrig sige ja, hvis de spurgte.

- Seerne ved jo godt, at der er forskel på at være 16 år og aldrig have stået på en scene og de artister, der allerede lever af det. Jeg har tænkt mig at synge op til mit allerbedste, lover Nabiha.

Godt indblik i branchen

Selv om hun ikke har været professionel musiker i mere end tre-fire år, har hun allerede fået et ret godt indblik i branchen.

- Finaledeltagerne kan jo sagtens have et stort sangtalent, men man skal ikke glemme, at det kræver lang tid at vende sig til, at alt det, der foregår bag scenen, når kameraet er slukket. Det kan virke meget overvældende, så det største skel mellem dem og mig, tror jeg, handler i virkeligheden om, at jeg til en vis grad har lært at begå mig i branchen, siger Nabiha.

At optræde med et enkelt nummer foran to millioner tv-seere og give 500 publikummere 15 numre er to forskellige verdener. Derfor ser Nabiha frem til sin Odense-koncert 6. april på Posten.

- Jeg er sindssygt spændt på, hvordan de nye numre fungerer. Posten er ret tidlig på turnéen, så publikum får os helt friske direkte fra øvelokalet. Det er min største tour indtil videre, så jeg er meget opsat på at give publikum noget for pengene og vise, at jeg kan leve op til deres forventninger. De kan jo kigge med i aften og se, om de ikke har lyst til at høre mere, opfordrer Nabiha.