Simon Staun
PR-foto

Bogcyklon fra en fjern galakse

- Jeg var fucked up og proppet med sovepiller 24 timer i døgnet. Før vi skulle i gang med vores europæiske turné, befandt jeg mig i en helt anden galakse. Det gik grueligt galt. Jeg tog en overdosis og var meget, meget tæt på at dø, fortæller amerikanske Dave Wyndorf, der i 1992 slog igennem med sit band Monster Magnet, da det udsendte det rebelske og hedonistiske album "Spine of God".

Han er det nærmeste, man kommer på den ukronede konge af stenerrocken, en genre, der hører hjemme i den hårde ende af metalfamilien.

I lang tid havde bandmedlemmerne og pladeselskabet spurgt, om han nu var i gang med nye tekster efter "Monolithic Baby", som udkom i 2004.

- Jeg svarede bare ja hver gang. Men i virkeligheden var jeg så blæst, at jeg ikke kunne skrive en eneste linje. Jeg fik kun skrabet brudstykker sammen af guitarriffs, tekster og trommebeats. Disse stumper er nu blevet til "4-Way Diablo", fortæller Dave Wyndorf, der på grund af genrevalget har haft svært ved at slå igennem i kommercielle USA.

En kamp, der ikke er blevet lettere med årene.

- Det har altid været hårdt at være et rockband. Men det er fandeme blevet endnu hårdere de seneste år. Radiostationerne vil ikke spille dine sange. Mainstream-medierne gider heller ikke rocken. Faktisk vil de slet ikke have musik længere, medmindre et band eller en artist er knyttet sammen med en film, en tv-serie eller modebranchen. Den kraft, der er i at være et band i dag, overses fuldstændig. Jeg savner lidt dagene, hvor de største stjerner ikke var dem, der medvirkede i reklamer eller David Lettermans show, syder 51-årige David Albert Wyndorf.

Han har aldrig drømt om at være mediestjerne. Så længe han kan huske tilbage, har det heddet rockstjerne. Fucking rockstjerne.…

Læs hele artiklen på www.fyens.dk