Simon Staun
Foto: Christoffer Anias Sandager

Illusionen om den perfekte kvinde er død

På to plakater med orange, grønne og lyserøde nuancer kan man betragte Ella Fitzgerald og Josephine Baker, der for et halvt århundrede siden plus det løse optrådte i Tivoli Varietéen i forlystelsesparkens prominente Glassalen.

Billederne af de amerikanske jazz- ikoner hænger tæt på indgangen til stjerneomklædningsrummet, hvor et væld af musik- og skuespil-ikoner har fået lagt sminke, skiftet tøj og ladet op til forestillinger i Glassalen med de ikoniske lillapolstrede klapstole.

I dag er det svenske Lisa Nilssons betagende røde gallakjole, der på en bøjle pryder væggen over en patineret, sort lædersofa.

Den svenske sangerinde har netop optrådt tre gange med sit show, ”Kvinnan som är jag”, i København, og vender - efter planen - tilbage til Danmark i begyndelsen af april. Det er en selvironisk forestilling, hvor 49-årige Lisa Nilsson forener humor, dans, sange og skuespil til en cocktail, hun aldrig har serveret før. Titlen "Kvinnan som är jag" udgør et spørgsmål, Lisa Nilsson har stillet sig selv et utal gange gennem voksenlivet. Altid med forskellige svar.

- Da jeg brød igennem i begyndelsen af 1990'erne handlede spørgsmålet meget om, hvilken kvinde jeg var i det offentlige rum. Fordi min berømmelse kom, inden jeg reelt var rigtig voksen. Jeg havde endnu ikke indsigt nok om mig selv til at definere, hvem jeg var. Derfor havde jeg i mange år et fiktivt billede af, hvem jeg var. Det kan være svært at forme sit eget selvbillede, når andre i forvejen har malet et meget tydeligt billede af dig, siger Lisa Nilsson.…

Læs hele artiklen på www.fyens.dk