Simon Staun
Pr-foto

Stenerrockens største stemme

På forhånd havde jeg frygtet, John Garcia ville være gnaven og særdeles arrig at interviewe, da jeg for nylig havde læst et interview med ham i webmagasinet The Quietus. Det havde grangiveligt pisset Garcia så meget af, at han udbrød "Fuck you" til journalisten og smed røret på.

Det må have været en dårlig dag, hvor Garcias to små børn lavede for meget ballade. For under dette interview går der ikke 15 sekunder, før manden, der har stenerrockens mest støvede og berømmede vokal, fremstår yderst jovial og ivrig efter at berette om sit genoplivede band og karrieren som familiefar.

- Det her er en helt almindelig dag, der begyndte klokken 5.30. Ind imellem er det som at befinde sig midt i en hvirvelvind, men det er præcis sådan, jeg gerne vil have det. Det er mine børn, der får mit hjerte til at pumpe. Det er dem, der får mig til at fortsætte, fortæller John Garcia, mens ungerne leger roligt i baggrunden.

Han undrer sig lidt over, hvor knægten på 20 måneder har fundet de to kviste, han fiser rundt med i stuen, mens datteren er i færd med at bygge et fort inde på sit værelse.

- Børn! Det bliver hårdt at være væk fra dem i halvanden måned, når Kyuss Lives! skal på turné, sukker John Garcia.

Lysten er tilbage 

40-årige John Garcia er ikke det eneste bandmedlem, der har givet generne videre, siden gruppens medlemmer gik hver til sit i 1995.

- Vi har alle sammen fået børn på nær Nick Oliveri. I hvert fald så vidt han og vi er orienteret. Vi er trods alt blevet 16 år ældre, så det giver sig selv, at vi lettere kan forholde os til at være fædre, end da vi var midt i 20'erne. Jeg vil faktisk kalde familie og børn en ret stor del af Kyuss Lives!, understreger John Garcia.

Det var under en turné sidste år i Europa, at han fik lyst til at vende helhjertet tilbage til det band, der af mange omtales som det mest betydningsfulde i den gren af metalmusikken, der udspringer tilbage fra Black Sabbath-æraen og i dag har Fu Manchu, Monster Magnet og Queens of the Stone Age som de mest kendte og toneangivende bands.

- Da jeg turnerede med mit projekt Garcia vs. Garcia, kunne jeg mærke, at lysten til at stå på scenen og spille sange fra "Blues for the Red Sun" og "... And the Circus Leaves Town" igen var der. Det gav mig blod på tanden til at gendanne bandet og gå i gang med nyt materiale. Så ja, der kommer et album med Kyuss Lives! på et tidspunkt, lover John Garcia.

Europa forstår os

Årsagen til, at gruppen ikke har benyttet det oprindelige navn, er, at hverken John Garcia eller gruppens mange stadig loyale fans mente, der var tale om det helt "rigtige" Kyuss uden Josh Homme.

- Vi kunne ikke kalde det Kyuss uden Josh. Så enkelt er det. Men med tilføjelsen Lives! fejrer vi gruppens fortid samtidig med, at vi arbejder intenst med at finde frem til, hvordan vores fremtid skal se ud. Og ikke mindst lyde. Tanken om at nyt album er stadig så frisk og ny, at den ikke har bundfældet sig endnu, forklarer John Garcia, mens datteren brokker sig højlydt i baggrunden over, at fortet ikke vil, som hun vil.

Kyuss Lives! skal optræde i Europa frem til august, og John Garcia glæder sig til endnu et møde med Europa.

- I USA forstår publikum os ikke, og de har ikke nok nosser til at kæmpe for det, de tror på. I Europa lader publikum sig ikke proppe med ligegyldig musik. Vi føler os simpelthen bedre forstået og behandlet her, konstaterer John Garcia rosende.