Simon Staun
PR-foto, Universal Music

Skæbnen er en spøjs størrelse

Sjældent har en musiker af Chris Cornells kaliber fået så sønderlemmende kritik, som da han udsendte sit tredje soloalbum "Scream" tidligere på året. Den afgudsdyrkede forsanger fra Soundgarden og Audioslave havde kastet alle rutiner og gamle dyder over bord. Helt intentionelt. Og blev verbalt trynet, tævet og latterliggjort for sit markante sats.

- Det var faktisk ikke fordi, jeg havde tænkt mig at redefinere rockmusikken. Jeg forsøgte nærmere at trænge ind i et fremmed område, hvor jeg ud fra et tekstskrivnings- og indspilningsaspekt skulle genopfinde mig selv. Det var en helt anden verden for mig at arbejde sammen med produceren Timbaland, der på en måde sendte mig tilbage på skolebænken, fordi jeg skulle lære alt forfra, hvilket har været det essentielle for mig i processen. Og så ønskede jeg ikke bare at læne mig tilbage og gentage det, jeg allerede har bevist mange gange, jeg kan, fortæller Chris Cornell i sit hotelværelse dagen efter sin koncert i københavnske Store Vega sidste uge.

Christopher John Boyle, som han blev født som i 1964, anser det ikke længere for nogen større udfordring at sætte sig ned og skrive et album. Derfor var det nødvendigt at ryste posen eftertrykkeligt efter 20 år i branchen.

- Når man når min alder, er det på tide at benytte nye ingredienser og eksperimentere med nye idéer, der er radikale nok til, at de rykker ved én selv og ikke blot ens fans. Efterfølgende har jeg kunnet mærke, at "Scream"-albummet har påvirket mig utrolig meget. Det har rigtignok været et dramatisk stilskifte, men jeg har altid frygtet den dag, hvor jeg ville gentage mig selv, som så mange andre artister gør. Den frygt er i hvert fald manet til jorden efter "Scream", konstaterer Chris Cornell.…

Læs hele artiklen på www.fyens.dk