Simon Staun
Foto: Rumle Skafte

Infernals drøm om dramadisco

Man skulle tro, at Infernals europæiske succes efterhånden har betydet, at alle, der nogensinde har sat fod i enten Paris eller Berlin eller danset til deres gigahit, ved, hvem og hvad den danske duo er.
Sådan forholder det sig bare ikke i den virkelige verden, hvor mange stadig tror, at Paw Lagermann blot er Lina Rafns dj eller mc*.

- Vi er et fucking team og har været det hele tiden. Men det føles lidt som at slå i en dyne, brokker Lina Rafn sig.

- Det er fordi, det er dig fra X-Factor og dermed den, alle lægger mærke til, siger Paw Lagermann drillende.

- Årh hold kæft, du får altid det første nummer at slå dig løs under. Det er din «time to shine« - og heldigvis den eneste, returnerer Lina og sætter trumf på den diskussion.

Sådan er deres forhold. Humoristisk slapstick og uskyldige drillerier. Respekt for hinandens forcer og et årelangt ven- og kompagniskab, der betyder, at de stort set altid kan fuldføre den andens sætning eller sætte ord på deres fælles mål.

Smadret cirkus

Dybt klaver. Energi. Bonnie Tyler. Gaydisco. Blæsere a la Huey Lewis and the News. Og så en helvedes masse rockguitar.

Disse var ordene skrevet på en planche, som Infernal havde lavet for at minde sig selv om, hvordan deres fjerde album skulle formes. Når de i dag remser listen op, kan de tilsyneladende sige «tjek« ved samtlige punkter.

- Det er blevet lige præcis den kombination af dramagaydisco og heltedisco, som vi havde håbet på. Guitaren er måske ikke helt så fremtrædende, men til gengæld får den fuld gas på det sidste nummer "Behind the Music", fortæller Paw Lagermann.

Han forklarer, at Infernal aldrig bevidst bruger musikalske referencer, men at der dog gemmer sig to halvtykke inspirationer på albummet "Electric Cabaret".

- Vi sad og lavede en intro, der var vildt fed, og pludselig kunne vi høre, at den var næsten magen til "Video video" fra Melodi Grand Prix. På en anden sang er det melodien fra "Vamos A La Playa", der er leget med, fortæller Lina Rafn.

Da de begyndte indspilningerne, var de stadig i tvivl om, hvilken retning de skulle bevæge sig i efter kæmpesuccesen «From Paris to Berlin«, men efter nummeret «Redefinition« stod det hele pludseligt skåret i lysstofrør.

- Det dumpede bare ned fra himlen. Det skulle være en discoplade. Det var den grundidé, der skulle definere albummet. Derfor var "Punkdisco" længe oppe at vende som albumtitel, indtil vi blev enige om, at det trods alt var misvisende med ordet "punk". Derfor endte vi med "Electric Cabaret", der beskriver vores nye paillet- og smadret cirkus-agtige måde at være Infernal på nu, siger Paw Lagermann.

Spektakulært show

Cirkus-referencen går godt i spænd med deres efterhånden ret spektakulære show. Et show, de godt kunne tænke sig at prøve af i USA eller Canada, hvor de har fået en fod indenfor i bøssemiljøet

- Vores show er som en schweizerkniv, der har utrolig mange funktioner og bliver ved med at folde sig ud på nye måder, fortæller Paw Lagermann.

Selv om de to musikere på ingen måde jagter den amerikansk drøm eller satser på noget stort salg dér, kunne de godt tænke sig at spille et job på en klub og vise, hvor heftig denne genre kan være med et rigtigt liveband i ryggen og ikke bare en båndet indspilning og de to alene på scenen udstyret med mikrofoner.

- Vi har aldrig gidet at stå os to alene på scenen flere gange hver aften rundt omkring på diskoteker. Vi kunne ellers sikkert virkelig have tjent kassen på den måde, men så er man til gengæld også helt sikker på, at man ender med snotten nede i en bane coke, konstaterer Lina Rafn.

De har for nylig etableret kontakt til et canadisk bøssemagasin, der gerne vil hyre dem til en kæmpefest, og de kan sagtens se det fantastiske i at optræde «over there« med masser af kostumer, liv og staffage.

- Det ville slet ikke være tosset at lave en omvendt Scissor Sister og få foden indenfor i det homeseksuelle miljø. Måske kan vi sælge en 10.-15.000 plader på den konto, hvilket ville være helt cool. Mere satser vi ikke på, for vores karriere har altid udviklet sig langsomt og aldrig på den dér Aqua-agtige måde, hvor man pludselig er verdensberømt næste dag. Måske skulle vi overveje at lave en sang, hvor vi pisser nogen af i USA og får en kæmpe retssag på halsen, foreslår Lina og bryder ud i latter.