Simon Staun
PR-foto

Den glade hiphop-hær

Rapperen Thomas Dambo Winther er en ægte original. En tusindkunstner, der sjældent lader sig begrænse og altid følger troligt i fodsporet på sine indimellem ekstremt outrerede indfald.

Således besluttede han sig den første dag på årets Skanderborg Festival, der for ham var mandag, at påbegynde byggeriet af en fem meter høj lyserød trojansk My Little Pony i træ.

- Jeg er egentlig herovre så tidligt i kraft af min rolle som formand for graffitiholdet. Men idéen om ponyen opstod ud af det blå, og så var der ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det, fortæller Thomas Dambo Winther determineret.

Præcis som med Fler Farvers musikvideoer kan han godt lide ting, hvis de er bygget på en lidt "slummet" måde.

- Jeg elsker at bygge alt muligt gøgl og har eksempelvis lige opført en stor flamingo i København og lavet en sæbekassebil til en af Fler Farvers musikvideoer. Derfor turde jeg give mig i kast med dette sindssyge projekt med en gigantisk My Little Pony, hvor der bliver en hemmelig hule i dens mave. Der skal jeg forhåbentlig bo under resten af festivalen, fortæller Thomas Dambo Winther entusiastisk.

Han har lavet et trappetårn ved det ene bagben, der går op til en lille dør. Den fører ind til et rum, der er 4 gange 2,5 meter og halvanden meter højt.

- Den bliver så hidsig den pony, fortæller Thomas Dambo Winther, der har fået alle materialer foræret af festivalen og endda frivillige til at laste alt træet for ham. De får måske til gengæld lov at besøge ponyen, hvorfra man kan se direkte ned til Rytmehans-scenen, hvor blandt andet Dúné, Veto, Tina Dickow og Sort Sol optræder.

Motivationen skal findes

Thomas Dambo Winther kalder det befriende "kun" at skulle forholde sig til Fler Farver efter et par intense år, hvor de fleste gruppemedlemmer førte et dobbeltliv som rappere i Odense Assholes, der nu er opløst.

- Det blev for hårdt i længden at skulle spille den der hardcore gangsterrøv hele tiden. Det er ikke fedt hele tiden at skulle tænke som to forskellige personer. Til gengæld er det lidt hårdt at starte op igen med Fler Farver, fordi gruppen slet ikke har samme popularitet som OA uden for Odense. Motivationen til at skulle bygge det hele op fra bunden skal lige findes frem, forklarer Thomas Dambo Winther, der understreger, at gruppen altid giver sig fuldt ud på scenen.

Fler Farver har spillet en håndfuld koncerter i løbet af sommeren med Nibe Festival som foreløbige højdepunkt.

- Til alle de koncerter, vi har givet, er der endt med at være flere mennesker i teltet, end da vi begyndte. Vi er gode til at lave en fest og få folk til at danse løs, så det satser vi bestemt også på sker på Skanderborg Festival, håber Thomas Dambo Winther.

Hiphoppens Shu-bi-dua

Gruppen har ikke som mange andre hiphop-aktører planlagt bunkevis af obskure overraskelser undervejs. Med fem mand på scenen mener Thomas Dambo Winther, der er aktion nok.

- Det eneste, vi har gjort ekstraordinært, er, at jeg har medbragt 3500 papirposer, som jeg fandt i København efter kælderoversvømmelserne. Dem skal publikum så sprænge på samme tid. Hvis ikke det er nok til at få dem til at gå amok, spiller vi også en bunke nye numre, som ikke er præsenteret live før. Den trojanske My Little Pony kan desværre ikke være på scenen, ærgrer Thomas Dambo Winther sig.

Rapperen, graffiti-tovholderen og pony-arkitekten mener, at Skanderborg Festival passer meget bedre til Fler Farver end Roskilde.

- På Skanderborg spiller man den musik, publikum gerne vil høre. På Roskilde spiller man den musik, bookerne gerne vil have, publikum hører, hvis du forstår? Jeg vil også gerne være moderne, men jeg vil også bare gerne hygge mig. Det gør man på Skanderborg, understreger Thomas Dambo Winther, der kalder Fler Farver for Odenses svar på Wu Tang Clan og rappens svar på Shu-bi-dua. Eller mere beskedent det perfekte hiphop-ensemble til Skanderborg.