Simon Staun
Foto: Hans Østergaard

Et kobbel glubske ulve

Når de fire efterhånden sammensmeltede medlemmer i D-A-D lukker sig inde i deres egen lillebitte verden og begynder at komponere musik, overraskes de igen og igen over, hvor langt ude i rockens horisont de ofte begynder. Forsanger Jesper Binzer lægger tryk på ordene "heeelt ude til venstre", når han beskriver, hvor første elspadestik tages, og hvor "laaaangt inde mod midten" pladen slutresultat som regel ender.

Efter 25 år som skrighals, rockpoet og hæsblæsende publikumsforfører kan frontfiguren Jesper Binzer ikke påstå, at han på nogen måde chokeres, når endnu et album ender med at blive arketypisk D-A-D. Heller ikke det tiende af sin slags, "Monster Philosophy", der vil stå som en nedgjort milepæl i en karriere intet dansk rockband i den hårde ende af skalaen matcher.

- Hver gang vi indspiller en ny plade, forsøger vi som udgangspunkt at skabe et nyt band. Men uanset hvad vi gør, ender det altid med at blive D-A-D. Vi forsøger at skifte instrumenter og vende ting fuldstændig på hovedet, men når man som udgangspunkt synes, noget er godt, bruger man uvilkårligt den del af sig selv, man ikke kan lave om på. Derfor har D-A-D stadig et meget skarpt aftryk af D-A-D, forklarer Jesper Binzer.…

Læs hele artiklen på www.fyens.dk