Simon Staun
Pr-foto: Signe Vilstrup

Aura svævede over Clinton

Den farverige og uortodokse sangerinde Aura har netop optrådt i Østrigs hovedstad Wien. Hun mødte blandt andre Susanne Vega, Whoopi Goldberg og Bill Clinton. Faktisk landede hun nærmest oven i den tidligere amerikanske præsident, da hun arriverede på usædvanlig vis.

- Jeg blev løftet 50 meter op i en kran over parlamentet i Wien og sænket ned over publikum. Jeg landede stort set oven på Bill Clinton iført en seks meter lang kjole og med seks artister fra Cirque du Soleil, der lavede akrobatik, hængende i et bælte rundt om mit liv. Det var helt vildt. I sådan en situation går det op for mig, hvor langt jeg er nået, og hvor begivenhedsrigt mit liv er lige nu, fortæller Aura.

Hun føler sig særdeles privilegeret og nyder hvert et sekund af spektakulære øjeblikke som disse.

- Ind imellem tænker jeg, det er ufatteligt, jeg kan få lov til at opleve det her, når jeg bare er en pige fra Bornholm med en guitar, siger hun ydmygt.

Ekspressionistisk barn

Selv om der kunne synes at være en ret stor forskel på den omtalte koncert og den, der foregår i aften i Kongens Have, hvor Aura nærmest spiller på en blokvogn, sætter hun lige stor pris på begge dele.

- På en måde er der sgu ikke den store forskel. Mit engagement bunder i kærlighed til både musik og mennesker, og et eller andet sted er mit mål bare at spille for nogen. Så kan der være alle mulige grader af show, alt efter for hvem og hvor man optræder, forklarer Aura .

Når alt kommer til alt, skal man kunne spille for 30 mennesker på en bar, er hendes filosofi. For hvis man ikke kan vinde publikum dér, gør man det heller ikke på de store scener. I hvert fald ikke med hendes type musik, hvor fortællingen betyder meget for helhedsindtrykket.

Det er dog ikke kun sangene, der fylder meget i hendes virke som musiker og show-woman. Stort set alt, hun kan kaste sig ud i, bliver udforsket.

- Jeg er meget ekspressionistisk og skaber selv alt fra min musik og min påklædning til mine musikvideoer. Jeg bestemmer alt selv, for ellers gad jeg ganske enkelt ikke. Derfor skal dem, jeg arbejder sammen med, helst kunne se idéen med mine idéer, understreger Aura , der lige siden hun var barn tegnede sine egne kjoler og fantastiske rober, som hendes mor efterfølgende syede på sin Singersymaskine.

-Det er en kæmpe interesse for mig og en helt anden måde at udtrykke sig på end gennem musikken. Jeg tænker ikke så meget over, at min påklædning er meget fantasifuld og anderledes. Det er bare sådan, jeg er, konstaterer hun.

500 dage i et år

Så travlt som den 25-årige sangerinde har for tiden, burde der være 500 dage i et år og ikke de 365, som hun synger om i hittet "I Will Love You Monday".

- Det er lidt som om, jeg har sat mig op på en vild hest, der rider i galop. Jeg holder bare fast, så godt jeg kan, fortæller Aura.

Hun har dog ingen intention om at kaste sig af hesten. For selv om det går rigtig stærkt, er det præcis dette liv, hun har drømt om, siden hun var en lille pige på Bornholm.

- Det er alle mine idéer og drømme, jeg kan få ført ud i livet, så jeg føler mig meget privilegeret, fortæller Aura.

Hendes dagligdag er på ingen måde typisk for en dansk kvinde på hendes alder. Men for hende selv er det faktisk dagligdag at rejse uafbrudt rundt og aldrig rigtig falde til ro.

- Jeg tror aldrig, jeg har haft et almindeligt liv. Det har altid været meget hektisk, selv om der nok er kommet en smule mere action de seneste år, hvor jeg har spillet rigtig meget i udlandet. Jeg har lige talt mine flybilletter for første halvdel af 2010. Der var 112, hvilket er en del, underdriver Aura.

Hun har aldrig stået eller siddet stille. Såvel skæbnen som hende selv skal konstant udfordres. Det betyder, at der er ting og begivenheder, hun går glip af.

- Jeg kan ikke holde lang sommerferie og deltage, når mine veninder holder barnedåb eller bryllup. Det kan jeg først, når jeg engang er færdig med at leve den her drøm ud. Jeg vil på ingen måde sige, jeg giver afkald på noget, fordi jeg elsker mit liv, mit arbejde og de mennesker, jeg optræder for. Der har ikke været én eneste dag endnu, hvor jeg ikke har elsket at spille, fryder Aura sig.