Simon Staun
PR-foto

Aggressiv lillepige

Hvis man tror, det er hårdt at turnere som musiker, kan man tro om igen. I hvert fald hvis man skal tage Mette Lindbergs ord for gode varer. Forsangeren i The Asteroids Galaxy Tour savner på ingen måde de traditionelle job, hun tidligere har bestredet. 

 

- Jeg har én gang kastet mig ud i et 9 til 16 job, det var de tre hårdeste uger i mit liv. Selv om der er mange logistiske udfordringer og mange spildte timer i lufthavne og tourbusser, anser jeg det ikke for at være hårdt at arbejde som turnerende musiker. Måske fordi jeg er omgivet af gode venner, der har det lige så sjovt som jeg selv, fortæller Mette Lindberg. 

 

Hun er for en kort bemærkning hjemme i Herlev, hvor farens fødselsdag skal fejres, inden hun næste morgen klokken seks igen drager til Kastrup Lufthavn. Hun er sammen med sine nevø og bror, der er lidt i tvivl om, hvorvidt de skal gå gennem mosen i Herlev eller udenom. 

 

- Vi er gået en anden vej, end vi plejer. Man skal jo prøve noget nyt, konstaterer Mette Lindberg. 

 

Den holdning lever hun op til. Inden hun for alvor satsede på musikken, arbejdede hun i tøjbutik, hvilket hun syntes var ekstremt kedeligt i begge uger. Hun har også været bartender, arbejdet i fritidsklub i Hellerup og været ansat på Herlev Sygehus som opvasker. 

 

- Jeg har bedst kunnet lide de jobs, hvor det var fra 17-01, eller hvor jeg selv kunne strukturere arbejdstiden. Derfor passer det mig også godt at leve af at spille, fordi det foregår om aftenen. Så kan vi være morgensure sammen i bandet uden at det går ud over andre end os selv, klukker Mette Lindberg. 

 

Mere værd end guld 
 

The Asteroids Galaxy Tour har haft flere sange med i flere tv-reklamer, hvilket har åbnet dørene på vid gab i blandt andet Østeuropa, hvor de netop har optrådt i Tjekkiet, Slovakiet og Rumænien. 

 

- Til trods for, at vi ikke har udgivet vores albummer i de lande, er vi et band, der bliver talt om. At vi har medvirket i en Apple- og Heineken-reklame, har virkelig skabt meget omtale på nettet. En reklame-sang gør på mange måder det samme, som en god single gjorde for 10-15 år siden. Den skaber opmærksomhed og sælger koncertbilletter, selv om folk kun har hørt den ene sang, forklarer Mette Lindberg. 

 

Hun understreger, at The Asteroids Galaxy Tour ikke har tjent styrtende med penge på Apple- eller Heineken-samarbejdet. Deres aflønning kom i form af en plads helt i front på en gigantisk promoverings-galej. 

 

- At vores musik er valgt ud til internationale firmaers reklame-kampagner sikrer os en eksponering, som er mere værd end guld, konstaterer Mette Lindberg. 

 

Blæserne er alfa og omega 
 

Efter succesfulde turnéer med store publikummer i Europa og USA, glæder hun sig til at se, hvordan interessen er i Danmark, hvor de tidligere har stået syv mand på scenen foran 15 tilskuere på gulvet. 

 

- Vi har savnet at turnere herhjemme, og jeg håber da, at vi efterhånden har fået gjort opmærksom på os i selv i alt fra landsdækkende medier til lokalradioerne, så folk har hørt om os. Vi vil gerne ud at spille på de mindre steder rundt om i landet, så det bliver spændende at se, hvor mange der dukker op. Skal vi ikke satse på, at der bliver udsolgt i Odense, foreslår Mette Lindberg, hvis forældre i øvrigt stammer fra Middelfart og Svendborg. 

 

Hun lokker med informationen om, at gruppen har hele tre blæsere med på Posten, hvilket i hendes øjne løfter den samlede koncertoplevelse. 

 

- Vi er et rigtigt live-band, der har det bedst på scenen. Jeg bliver stadig fyldt med glæde og lykke, når hornene sørger for en kæmpe portion energi. Det er bare et fedt instrument, der betyder en kæmpe forskel spillet live i forhold til på et backingtrack, forklarer Mette Lindberg. 

 

Hendes letgenkendelige vokal er blevet sammenlignet med britiske Duffys. Det har dog aldrig været målet at stikke ud i mængden. 

 

- Jeg har aldrig tilstræbt at synge på en speciel måde, men The Asteroids Galaxy Tour blev ved en tilfældighed den legeplads, hvor jeg kan gøre præcis, som jeg har lyst til, forklarer Mette Lindberg. 

 

Hun bryder sig godt om det primale, volumniøse og fandenivoldske udtryk, hun er blevet synonym med i den sammenhæng. Udtrykket faldt hun nærmest over under de første indspilninger af kollegaen Lars Iversens sange. Der skulle skiftes en mikrofon ud, fordi en sang drillede. Det gik helt galt. Heldigvis. 

 

- Vi kunne ikke ramme den lyd, vi gerne ville, så jeg blev meget sur og råbte arrigt vokalen ind i mikrofonen. Lige der opstod den rigtige nerve, og derfor besluttede vi at arbejde videre med "den aggressive lillepige", fortæller Mette Lindberg. 

 

Hun virker nu slet ikke så aggressiv endda. Måske fordi forældrenes køleskab er inden for rækkevidde resten af dagen. 

 

- Jeg skal plyndre det for rugbrød, pålæg, majonæse, remoulade, løg og agurk. Jeg kan heller ikke afvise, at jeg skal stege noget kød eller lave en risotto. Eller lave en omgang æg til natmad, remser hun savlende op. 

 

Og så har hun ikke engang nævnt, at farmand står klar ved grillen, når hun træder ind ad døren.