Simon Staun
Pr-foto

Sidste dans med Lucille

Det var næsten ikke til at bære at skulle sige farvel til legenden B.B. King blot to dage efter, The Rolling Stones spillede deres formodentlig sidste koncert på dansk grund.

Men B.B. King fylder altså 81 år den 16. september og har efterhånden turneret i 98 lande, så måske trænger han til at drosle lidt ned. Herregud, manden bliver jo forpustet af at rulle med øjnene, så måske er det på tide at droppe de internationale turnéer og koncentrere sig om at underholde hjemme på verandaen.

I de første to numre er det kongens band, der stjæler rampelyset. Med et blændende introsammenspil, hvor samtlige medlemmer får kippet med flaget og ikke mindst deres instrument, nærmer stemningen sig det ekstatiske. Det er dog ingenting sammenlignet med infernoet, da bluesdisciplene får deres mentor hevet på scenen. Det modne publikum koger over som en løbsk trykkoger og får temperaturen til at nærme sig den i Indianola, Mississippi, hvor Riley B. King kom til verden i 1925.

Selv kigger B.B. King pavestolt rundt på sine blueskolleger, der hver og én er mønsterelever i hans Masters Class. Efter at have svinget hofterne i slowmotion til deres funkfanfare sætter han sig tilrette på en spinkel plasticstol midt på scenen og kærtegner lidt for vidunderet Lucille, inden han lader strengene tale det sprog, som han har mestret i snart 70 år.…

Læs hele artiklen på www.fyens.dk